logo.jpg

Křehký mandlový koláč s riccotovým krémem

47008774_2379263705435948_4690253494395863040_n.jpg
Co budete potřebovat:
200 g mletých mandlí
150 g másla
2 vejce
250 g riccoty
150 g polotučného tvarohu
2 jablka
2 hrušky
50 g pekanových ořechů
1 lžička mleté skořice
(2 lžičky medu, pokud budete chtít)

Postup:
Jablka a hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci si rozpustíme 50 g másla a přidáme jablka, hrušky a pokrájené pekanové ořechy. Chvilku všechno orestujeme a povaříme do změknutí ovoce a vyvaření přebytečné vody, co ovoce pustí. Nakonec přidáme skořici (můžeme přidat lžičku medu). Z mandlí, másla a jednoho žloutku uděláme těsto, které natlačíme do formy, těsto rozprostřeme i do krajů formy. Riccotu a tvaroh smícháme s vejcem a zbylým bílkem ( můžeme přidat lžičku medu) a nalijeme na těsto. Na krém poklademe ovoce s ořechy a dáme péct na 20 minut při 180 stupních. Upečený a vychladlý koláč servírujeme s citem, těsto je křehké!
01.02.2019 09:18:07
tereza.latova
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one